19.2.06

Borreguisme.cat

Ara que estem en plena eufòria puntcat, una victòria que hauríem de prendre com a normal i no com un gran esdeveniment, però ja se sap que venim d'una situació anòmala (bonic i trist eufemisme), i en el dia dels 700.000 o 125.000 o 70.000 manifestants que diuen que tenen dret a decidir (decidirem tots, penso, no? Eh! Un referèndum còsmic per veure si l'Estatut Infernal pot trencar l'ordre de la galàxia. Potser Galactus té alguna cosa a dir), el que dic, en aquest dia m'he anat a passejar per un dels grans símbols d'aquesta Catalunya plural, ecologista i polifònica: Empúriabrava! Ja sabeu, el precedent de Marina d'Or però ben fet i en català: una xarxa de 30 quilometres de canals privats i navegables, envoltats de casetes i pisos ultraguais, de base rodona, trapezoidal i amorfa, on no hi han problemes lingüistics: si saps alemany, tot anirà bé. Però si no tens cotxe, preparat per les caminates. En resum, una vila moderna, integrada a l'entorn, respectuosa amb el medi ambient i sostenible (a l'estiu sobretot!)
Sort que era fosc i no he vist amb produnditat els detalls per poder vomitar... perquè era fosc i perquè ja estava prou content d'haver descobert (a aquestes alçades!) el parc dels Aiguamolls de l'Empordà. Una meravella...

3 comentaris:

23 ha dit...

Els balls de xifres pel que respecta a les manifestacions han passat de divertits a ridículs i finalment a dantescos.

Sense deixar d'escoltar Catalunya informació, el senyor 66 i jo vam veure com la xifra baixava, en qüestió de vint minuts, d'un milió de persones a unes escases 65mil... i això sense canviar de dial! Increïble.

Lo realment important és que el Barça va guanyar, tot plegat.

Anònim ha dit...

Encara que sembli increïble, he estiuejat 15 anys a Empuriabrava sense cotxe i sense parlar alemany (de fet, no parlo ni anglès). Les cases per dins no són tan superguais com te les imagines. Això sí, les habita algun que altre nazi jubilat. I sí, és la versió setantera de Marina d'Or. Però vaig passar bons estius allà, i quan el teu objectiu és sortir de nit i beure fins que surti el sol, no et qüestiones gaire si la urbanització està integrada en l'entorn natural o no.

Stupidream ha dit...

Si, segur que és un lloc meravellòs per passar els estius. Però és que hi han pocs que no ho siguin quan ets jove. I ja, ningú es qüestiona aquestes coses de joves...quasi ningú, però tampoc ho fan de grans i així anem. Que els disfrutis els teus 15 anys. No te'ls canvio..
pd: lo del cotxe i l'alemany són apreciacions provocadores meves, res més.