6.2.06

Radioctivitat de la bona....

Si ja tenen conya la tropa d'Ercros: ara se suposa que hi han radioactivitats bones pels ossos dels animals i l'alimentació humana...Si és radioactivitat natural, deu ser bona. A Tarragona un altre cop:

(Notícia vilaweb.com)

Un laboratori francès alerta del risc radioactiu del fosfat bicalci fabricat a Flix
Un laboratori francès, vinculat a grups ecologistes [Nota: no ho tinc tan clar: l'informe el va demanar el govern francès. Ecologistes?], ha analitzat mostres del fosfat bicalci que el grup Ercros produeix al polígon electroquímic de Flix, i ha confirmat que el compost conté elements radioactius que poden passar [Nota: que passen] a la cadena alimentària. El laboratori ja ho ha fet conèixer a la fiscalia. El producte es destina a optimitzar [Nota: optimitzar és reduir costos, reduir qualitat, fotre'ns la salut] l'alimentació animal, però també s'utilitza per reforçar el contingut en calci d'alguns aliments.
El fosfat bicalci s'obté a partir de la fosforita, una roca del desert [Nota: del desert a Sàhara Occidental, ocupat per Marroc] amb radioactivitat natural. Segons va avançar ahir al vespre Televisió de Catalunya, Ercros remarca que el fosfat bicalci no representa cap risc per al consum humà [Nota: estudis independents que ho demostrin?] De moment, segons les mateixes fonts, la Generalitat s'ha compromès a ampliar els estudis sobre aquesta qüestió [Nota: ara que no tenen més remei i un estudi estranger els ha descobert...]

Ai ai ai Vilaweb, que tous us heu tornat amb aquests temes...

3 comentaris:

The Relatively Big Brother ha dit...

Hola, dues puntualitzacions (per donar més pes a l'argument, s'entèn): acabo de sentir al paio que ha fet l'estudi, Pep Ros, al programa del Clapés i diu que el laboratori "ecologista" francès és el laboratori de referència de l'Estat de La Patrie pel que fa a temes de radioactivitat, o sigui que hi ha manipulació per part d'alguns messieurs les journalistes, que no és el cas de "El Temps", que en fa un reportatge aquesta setmana. A més, diu el paio que en un laboratori del nostre país es van negar a fer-li l'anàlisi, i per això se'n va anar a França a fer les proves. Es trist que hi hagi molta gent que encara es pensa que l'ecologisme és una dèria New Age, com creure en la reencarnació o fer cas al Feng Shui... Canya amb ells!!

23 ha dit...

Bona lectura entre línees. Googlejant una mica he trobat algú que parla una mica més clar:

"el experto en radiofísica Pere Carbonell aseguró que los resultados de los análisis demuestran que existe "una situación crítica" con repercusiones "aún desconocidas".

"Por baja que sea la radiación -afirmó-, el riesgo siempre existe, y cuanto más materia radiactiva haya, mayor es el riesgo", subrayó Carbonell, quien destacó, sobre todo, la "preocupante" presencia de polonio, porque "un miligramo de materia radiactiva con polonio tiene tanta potencia radiactiva como cien gramos de radio".

Stupidream ha dit...

Ups, gràcies pels comentaris. Bones puntualitzacions!! Hi han masses coses estranyes en aquest assumpte, i pensem que els desastres ecològics/alimentaris poden passar a tot arreu. Mentrestant, portades de diaris a quatre columnes sobre la grip del pollastre. Hi ha per llogar-hi cadires!