2.3.06

USA (de Andorra) i el SIDA

No recordo com era aquella sèrie d'acudits en el que Andorra se n'en fotia dels USA en cas de guerra...és impossible, no hi entreu! Però aquest països tenen alguna cosa més en comú: el rebuig a les persones que estiguin infectades amb el virus de la SIDA, el VIH. Andorra justifica la no admissió d'immigrants infectats al·legant que són "criteris" en el que " patir una malaltia infecto-contagiosa pot representar un perill per la salut pública"
Es realitzen tests a tot aquell que vulgui treballar al País dels Pirineus, diuen, amb l'aprovació de l'afectat i de resultat confidencial, fet posat en dubte des de les ONG i defensors del poble. Aleshores, als infectats no se'ls hi dona el permís per treballar, és això confidencial???? On es guarda aquesta informació? Està en comunicació amb altres organismes-institucions-empreses?
Aquí el que tenim és un altre exemple d'ignorància: malalties de transmissió sexual o sanguínees no és per res el mateix que contagioses i, en tot cas, això representa una vulneració dels drets humans. Podem extendre la prohibició als transexuals (el Pellicer segur que té algo a dir), gais, negres, anarkas, leprosos, lladres de joieries i demès.
Per una altra banda, el comitè nacional d'Andorra d'Unicef treballa a Djibouti en un programa de prevenció de la sida per joves. A la mateixa pàgina diu: "La discriminació contra les persones infectades pel VIH/sida o sospitoses de patir-lo és una violació dels drets humans. Tota persona contagiada amb el virus mereix compassió i suport" I si mirem a casa abans d'anar a l'altra punta del món?
Estan aquí al costat, en tres horetes esteu allà, no cal creuar el charco...la propera conferència mundial contra el SIDA a Andorra?