25.4.06

Txernòbil again: Ja fa vint anys

Demà fa vint anys....i allà hi serem (Dimecres 26, a les 21h)

Txernòbil, 20 anys desprès, xerrada a càrrec de Jordi Riera, viatger..

Fa exactament 20 anys, el 26 d'abril de 1986, un dels reactors de la planta nuclear de Txernòbil, a Ucraïna, va esclatar provocant un desastre humà i ecològic de dimensions colossals. Des de llavors, una àmplia zona al voltant de l'antiga central nuclear resta oficialment tancada i pràcticament deshabitada, i Txernòbil, ha esdevingut una ciutat fantasma. Desallotjada a corre-cuita, les olles van quedar sobre els fogons, els llits per fer, els llibres escolars oberts sobre els pupitres... Resta com un testimoni, doncs, no només del desastre, sinó també d'una època passada i d'un país, la URSS, desaparegut. El nostre viatger, en Jordi Riera es proposa visitar la zona i observar de primera mà aquesta estampa congelada en el temps. Serà a Asmat, 20 anys desprès de la catàstrofe, per explicar-nos-ho en exclusiva.

ASMAT Botiga-cafè C/ Rosselló 254 (cantonada Diagonal) - Barcelona.

A més a més, avui dimarts 25, a Esplugues de Llobregat s'encendran 30.000 espelmes en record de les víctimes de Txernòbil, a les 23h al parc de Torrents. I a les 23:45h es recordarà el moment just de l'explosió

1 comentaris:

23 ha dit...

És curiós que no se n'hagi parlat gairebé de lo de Txernòbil. O bueno, més que curiós, és delator.

La gasofa está mu cara, nen, i cal buscar alternatives energètiques. Com que és vox populi que a Spain no fa sol, pues l'energia nuclear torna a estar de moda.

Fa deu anys tot haguessin estat reportatges sobre la catàstrofe ucraïnesa i les seves repercussions, notícies dels de Greenpeace fent el gamberro i llibres per Sant Jordi del diari d'alguna nena bielorrussa sense cames.

Però és el 2006 i el barril de petroli està batent rècords historics i es lo que hi ha...

Vandellos III ja!