6.5.06

Querol i la fam de des(cons)truir

Aquí us faig saber la que volen liar la tropa de cimenters catalans a Querol, poblet de l'Alt Camp, destí mai aconseguit del nostres viatges en bici....Faig una versió del Manifest, tampoc cal explaiar-se. El que sí és important és la pàgina de recollida de firmes, que podeu visitar i informar-vos millor a la pàgina de GEPEC . Ahi va..

MANIFEST PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE QUEROL
(...) En el Ple de l’Ajuntament de Querol de 18 de desembre de 2004, es va aprovar per 4 vots a favor (PSC més l’Alcalde del grup mixt) i 3 en contra (CIU), l’inici del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM, Nota: res a veure amb el POUM!!!!) i l’avantprojecte de dos nous plans parcials per al Municipi de Querol.Fa un any i mig es va aprovar per unanimitat l’avantprojecte d’ordenació municipal de Querol que preveia la reducció de les 1.870 ha urbanitzables a 530 ha. Ara, després del canvi en l’equip de govern del Consistori, s’ha aprovat l’inici del nou POUM amb 1.010 ha. urbanitzables. No entenem aquest canvi de posicionament d’alguns regidors quan en l’anterior pla, recolzat per tothom, també hi estaven a favor. A Querol també tenim 5 urbanitzacions construïdes als anys 60 i 70, al vessant oposat d’on es troba el poble de Querol, que estan mancades de molts serveis. Aquestes urbanitzacions si algun dia s’acabessin d’urbanitzar podrien allotjar fins a 20.000 persones. Actualment al nucli de Querol hi ha unes 40 cases de les quals menys d’una desena estan ocupades tot l’any. En el projecte dels nous plans parcials s’inclou la construcció de 56 nous habitatges en tres fases com a ampliació, just a sota del poble i la barbaritat de 1.026 nous habitatges dalt d’una muntanya situada sobre el poble. Costa de creure que en un poble on ara no viuen més de 15 persones tot l’any i de 40 els cap de setmana pugui acollir 1.082 nous habitatges i unes 3.500 persones. Per a un creixement sostenible del nostre poble creiem necessaris plans urbanístics racionals i, amb una ampliació de 56 cases, la qual cosa ja suposaria doblar-ne la quantitat, ja n’hi hauria més que suficient per a garantir un creixement del poble.Portar a terme aquesta nova urbanització de 1.026 habitatges (45 habitatges/ha) suposarà destrossar el vessant de la muntanya de Montagut (Serra d’Ancosa) que encara es troba verge. A més de les conseqüències d’encabir 3.500 persones al mig d’una muntanya envoltada per boscos d’alzines, roures, pi roig, pi blanc i pinassa; àrees protegides; espècies protegides com l’àliga perdiguera i el boix grèbol, alguns artròpodes endèmics o d’altres com conills, cabirols, guineus...: Segurament, més perill d’incendis, destrucció de flora, reducció d’hàbitats per a la fauna, disminució de la qualitat del riu i destrucció del patrimoni paisatgístic que presenta el nostre municipi.Demanem que es desestimi el nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i el pla parcial de la Roca-corba. Volem un desenvolupament sostenible del poble i de les urbanitzacions, respectuós amb l’entorn i que aprofiti la singularitat del municipi, no que la malmeti.

Això és. Gràcies Fel per la informació, si no un no s'entera de res. Ja sabeu, tarragonins i de fora, feu una firmeta....Si jaho dic, ja, els de Marbella són uns pringats al costat dels nostres grans constructors, promotors immobiliaris, gent honorable i presidents de clubs de fútbol.

7 comentaris:

23 ha dit...

Querol fa temps que està perdut. La invasió és ja innegable i la única cosa que podem fer és retirar-nos i reagrupar-nos per tal de defensar altres punts de l'Alt Camp susceptibles de ser invadits, com ara Figuerola o Cabra.

Però vinc a dir-te que hi ha vida més enllà de la SGAE, i que he vist un brot d'esperança que tu també podràs veure si fas clic en el meu nick.

I que et baixis algo d'"Against me!" I de "Defiance, Ohio", de pas. T'agradaran.

Stupidream ha dit...

Escolta, no sé on t'he de fer el clic, perque al teu nick, res de res. Ja m'ho expliques.
I lo de Querol, no crec encara que estigui tot perdut, més que res veient l'actitud dels veïns, bastant combativa. Encara són a temps.
Ah! Querol està governat pel PSC...
Defiance Ohio sona bé, una mescla de Pavement i garrulos de bar..
Arregla lo del clic del nick i tal

23 ha dit...

Ui pues sí, lo del clic no funciona. Lo que el link és massa llarg i no sé si... en fi, aquí va:

http://www2.noticiasdot.com/publicaciones/2006/0506/0205/noticias_020506-20.htm

I Querol, no sé, tio, però ja fa tants anys que fan urbanitzacions inverossímils, i tants anys que els autòctons es queixen... que en la última cosa en que un confia és en que es fagi justícia.

Es utòpic. Com anar-hi en bici, vaia.

23 ha dit...

Per cert, rebuscant per la web del Gepec, he trobat algo inquietant, que si bé no ajuda en res a la notícia de la que ens parles, sí ens ajuda a definir als polítics querolencs:

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=418

També he vist que s'han passat pel forro les més de 2700 firmes que els hi van entregar...

Jo es que ja saps que stupid sí, però dreamer... com a que em costa més i més a cada dia / notícia que passa.

Tot i que la April Lavigne ara moli més.

Stupidream ha dit...

Ua
Lo de la campanya aquesta de canadà la trobo molt bé. Ei, hi han noms importants, encara que no m'agradin gaire: Avril Lavigne, Sum 41,etc. Espero que per aquesta banda els artistes comencin a possar collons i diguin les coses pel seu nom. Kiko Veneno ja ho ha fet. Ja ho dic. És qüestió de temps que tot es posi al seu lloc.
I lo de la notícia del GEPEC és bastant preocupant. Llegiu-la. Em sembla que faré un altre post. Això s'ha de saber. El coi de poble perdut allà enmig...quants pobles com Tor hi ha a Catalunya Cementera? És la ostia...

psychoBass ha dit...

Parlant de Tor, un amic m'ha recomanat moltíssim el llibre "Tor, la muntanya maleïda". El coneixeu? Què tal és?

Stupidream ha dit...

Jo conec el llibre de Carles Porta, Tor: Tretze cases i tres morts però no sé si és el que em dius. Ara regalen el DVD del programa de 30 minuts amb el llibre. Em sembla que és un altre el que dius. Ja m'explicaràs si està xulo...