29.6.06

Qui és Construcció/Qui és Deconstrucció

Ahir a la nit va tornar a aparèixer Gràcia a les notícies i, com sempre, només pot ser per festes o per merders. I com que encara no toquen festes, ja deveu saber que és: el desallotjament avui el matí de la casa ocupada la Fera. Apart dels típics incidents que, per ser sincer, no entenc gaire que és el que volen conseguir cremant transformadors i caixers si no és per possar-se tothom en contra, deia que el més curiós és el llenguatge que fan servir els periodistes quan passen aquests succesos. Porten una empanada que fa riure: entre grups antisistema, okupes, squatters (que en feia de temps que no l'escoltava!) i d'altres que són eufemismes de criminals o pitjor, un acaba amb una confusió important si no has escoltat mai res sobre el tema. És difícil parlar sobre un assumpte amb el que has d'anar molt en compte per a que no et classifiquin amb l'enemic, suposo.
I també aquestes ganes de montar follones: si no, passejeu-vos pels voltants de carrer Rogent, prop d'Hospital de Sant Pau, i veureu un fotimer de cases ocupes que pràcticament ni te n'adones que són allà. A carrer Finestrals en tenim dues, una pintadeta i una enfront que si no fos per una pancarta al balcó del primer pis, semblaria la típica caseta de parella d'avis jubilats. No fan soroll ni molesten com les dues que hi ha a carrer del Freser o al mateix carrer Rogent i més que em deixo. Fins i tot reclamen coses tan bàsiques com biblioteques i altres usos d'un barri que comença a notar la pressió salvatge de les immobiliàries. En el fons, tot és el mateix, una espècie de trama obscura que s'esten per aquest país en el que política, blanqueig de diners, construcció, justíca, ocupes i reclamacions de vivenda digna s'enfronten en una guerra silenciosa que, de tant en tant, escup petits geisers de realitat a Marbella, Múrcia o Barcelona.

2 comentaris:

Tadeusz Monk ha dit...

diumenge 2 d juliol concentració pel dret a la "V de vivenda" a plaça catalunya 19:00.

Stupidream ha dit...

He de fer una entrada per explicar tot aquest moviment. La veritat és que s'estan fent coses i des d'una prespectiva bastant diferent. Estoy en ello!