13.10.07

La Ciutat es Ven

La revista la Veu del Carrer m'ha ensenyat algunes cosetes interessants sobre aquest home, desconegut per la resta de mortals, que té un càrrec tan estrany com és ser delegat del Govern de la Generalitat a Madrid. Respon al nom de Raimon Martínez Fraile.

Com diuen al número 99-100 d'aquesta revista (gratuïta, amb pdf descarregables i que recomano com lectura obligatoria!):

"[...] com a regidor socialista, Martínez Fraile va ser un dels defensors del pla d’hotels de la Barcelona olímpica. Després va deixar l’Ajuntament i va marxar a la RENFE de Mercè Sala a treballar en temes immobiliaris per reaparèixer més tard a Barcelona com a mà dreta de l’empresari hoteler i vicepresident del Barça Joan Gaspart, vinculat al consorci Turisme de Barcelona. “Res a dir, perquè hi ha molta gent del sector públic que passa al sector privat, si no fos perquè en aquell àmbit la seva implicació i la de l’Ajuntament eren molt importants”, apunta l’extinent d’alcalde Jordi Borja.

El 2004, Martínez Fraile va marxar a Madrid com a responsable de Turisme del ministeri d’Indústria que dirigia José Montilla. I allà es va quedar quan Joan Clos va substituir Montilla, amb la paradoxa que Martínez Fraile havia pugnat anys abans amb l’alcalde de Barcelona per ser escollit cap de llista del PSC a les eleccions municipals. Des del Nadal passat, però, Clos i Martínez Fraile ja no coincideixen al ministeri. Montilla el va anomenar delegat del Govern de la Generalitat a Madrid."

Quina biografia més curiosa. I n'està ple l'Ajuntament....