24.11.07

El Pla de Santa Maria al sol

El titular torna a ser, per variar, tendenciòs:

Ecologistas, contra un parque solar en Tarragona.

I aleshores tots treiem ràpides conclusions: que si aquests ecologistes es queixen per tot, la cultura del no, uns reaccionaris del progrès. Si fos per ells, pensem, encara aniriem tots mig despullats.

Però aleshores, llegeixes més enllà del titular i mires a veure quina és l'opinió dels denunciants, l'ecologista Gepec ( a qui se'ls hauria de fer un monument a Tarragona per la seva defensa aferrissada i sense concesions del medi ambient ) i l'assumpte canvia totalment.

El projecte, situat als termes municipals del Pla de Santa Maria i Alió (Tarragona), preten construir una estació de plaques solars fotovoltaiques sobre terreny forestal i agrari i amb una extensió total de 340 hectàrees!!! Per fer-vos una idea, 340 camps de futbol!!!

Però, no hi havia una llei, que no permetia cobrir tant terreny amb plaques solars? Si, existeix. Però feta la llei, feta la trampa. Com diuen a Gepec:
"L’ambició d’aquest Pla Especial és tan perversa que per saltar-se els dictàmens de la Comissió d’Urbanisme dividirà les 340 hectàrees en unitats productives de 4 a 14 hectàrees, com a parcel·les aïllades de producció d’un màxim de 2 MW cadascuna. Ens sembla que aquesta tàctica tan poc elegant no és res més que un intent per saltar-se a la brava el Text refós de la Llei d’Urbanisme i la Llei del Sòl".

L'Alt Camp també està en venda.