23.11.07

Felipe i les nuclears

L'excel·lentíssim ex-president del Regne d'Espanya que ens va ficar a l'OTAN torna a la càrrega en la defensa de l'energia nuclear. Durant la conferència anual del Club de Madrid (on és reuneixen 64 caps d'estat i de govern jubilats), Felipe González va declarar que la "implantació" (o imposició) de l'energia nuclear pacífica és imparable al món i insta a no "ir a rastras", com se suposa que fa el govern de Zapatero. Insisteix que s'ha de plantejar amb serietat "el problema de l'energia nuclear".
En fi, res sorprenent. Porta anys amb aquesta campanya personal, com per exemple a la darrera Cimera sobre l'Etanol, on va tornar a treure el tema sense que vingués a sant de res. Però el que fa més por és que al bó de Felipe encara se l'escolten al PSOE i que, sempre que vulgui, té canxa oberta al diari El País. Quins interessos pot tenir aquest senyor per insistir tant amb aquest tema?
Altres socialistes de renom com Carlos Solchaga, Joan Clos, Joaquin Almunia i sindicalistes de UGT i CCOO s'han mostrat favorables a reobrir el debat.

1 comentaris:

Dani ha dit...

Lo curioso de la energia nuclear es un dato que a casi todo el mundo le pasa desapercibido,esto es, la energia nuclear funciona con uranio que dado el fuerte incremento de la demanda ha disparado su precio hasta el punto que se piensa que en un futuro no muy lejano las reservas se pueden agotar poniendo en peligro el futuro de esta energia ...seria un curioso final de las centrales nucleares. Para botón de muestra échale un vistazo a este artículo:

http://www.guardian.co.uk/society/2006/jun/07/guardiansocietysupplement2