5.6.08

59 euros

Una altra iniciativa ludico-festiva a la Gran-Urb com a resposta a l'Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles de l'Ajuntament de Barcelona del 2007, en la qual es va incloure la prohibició de lligar les bicicletes al mobiliari urbà (com poden ser semàfors, fanals, bancs, papereres, estàtues humanes de les Rambles i arbres) i una multa pels infractors de 450 euros.


El fet és que, en principi, s'havien d'immobilitzar les bicicletes però després ha resultat que s'han retirat forçant els cadenats. Per retirar el vehicle, s'ha de pagar 59 euros, que és el nom d'aquesta iniciativa. Doncs la gent de 59 euros s'han dedicat a comprar cadenats i lligar tot tipus d'embalums pels carrers de la ciutat que ara no agrada als cimentaires de Bohigas i Mascarell. Feu una ullada a la pàgina i el manifest però ja us puc dir que la millor intervenció és aquesta:4 comentaris:

Oscar ha dit...

El ridiculisme continua viu.

Ecoveritas ha dit...

una iniciativa molt bona. enhorabona pel bloc. t'escric de Ecoveritas, la cadena de supermercats ecològics de Barcelona.

vaig veure que tractes sovint assumptes sobre ecologia. potser t'interessa el butlletí que preparem cada 15 dies sobre novetats en el sector del menjar ecològic. pots apuntar-te en la nostra web (en la signatura).

salutacions

Dani ha dit...

Hola jordi!

que tal? ultimamente, por razones que no vienen al caso no estoy muy activo pero hoy he decidido darme un garbeo a ver que habías escrito ultimamente.

Sospecho que en el tema sobre el que escribes no estamos muy de acuerdo porque intuyo que no estás muy a favor de la ordenanza de circulación. Independientemente de su contenido, que desconozco, creo que es necesario un cierto orden en la utilización de bicis por la ciudad porque por muy ecológicas, sanas y cool que sean las bicis no creo que esto de derecho a los usuarios a hacer lo que les de la gana, yo mismo he visto mientras circulaba por el carril bici de Diagonal como el personal circulaba fuera de este, por el espacio reservado a los peatones.

Otra cosa es que las sanciones de la ordenanza sean más o menos adecuadas pero ese es otro tema.

Salu2!

Jordi ha dit...

Si, si, amb això estic d'acord. Hi ha molta penya que va amb bici d'una manera molt irresponsable...és a dir, anar a tota òstia pel mig de la vorera, amb walkmans i petant-se tots els semàfors. I hi ha cada un del bicing que deu fer vint anys que no es munta en una, perque fan por!

Les sancions, clarament, excessives. I la poca previsió del boom de bicis. Falten carrils i ferros per lligar però també falta molt de cervell....

Salut dani! I escribe arrrrgoooooooo!!!
Vengaaaa