7.7.08

Exercicis de perfeccionament del criteri periodístic

Exercici 1

Suposem que treballeu a la secció de successos d'una coneguda cadena de televisió d'àmbit estatal. Us han enviat a tractar la notícia d'una explosió de gas en un habitatge particular. Després d'entrevistar diversos testimonis, heu d'escollir una o dues declaracions enregistrades per muntar-les al reportatge que s'emetrà a les notícies. Quin d'aquests dos talls serà el més adequat com a suport de la notícia?

Testimoni núm. 1
Pues yo me encontraba en casa, cuando de repente oí un fuerte estruendo. Al asomarme, vi que la calle entera se había llenado de humo y de cascotes, y que el tercer piso del inmueble del número 24, situado a dos puertas de mi finca, estaba ardiendo. Diez minutos antes estaba fumándome un cigarrillo en el balcón y ya entonces me llamó la atención el fuerte olor a gas que provenía de la calle.

Testimoni núm. 2
¡Ay, Dios mío que susto habemos pasao! ¡Que yo no sé cómo [... fragment inintel·ligible...]! Yo estaba haciendo la comida pa'l crío, porque a esa hora [... fragment inintel·ligible ...], cuando de pronto, !!BUUUMBA!!, y yo me digo "la Virgen, ¿qué ha pasao? Niño, vente p'acá que [...fragment inintel·ligible ...] Esto es una bomba, van a ser los de la ETA" y "¿Mamá, Mamá, que pasa?" Y yo "no sé chiquillo, pero no te asomes afuera", y yo que me [... fragment inintel·ligible].


Solució: Evidentment, el tall més adequat será el del testimoni núm. 2.

1 comentaris:

Jordi ha dit...

Si, si, sempre surt una dona que estava cuinant a quarts d'onze del matí!!! Però com pot ser!!!I sempre surt Eta, Alcaeda i la mare que els va parir,,,,