4.7.08

Postals: Hotel Roma, Cadis

Un clàssic de les postals és aquelles referents a hotels, pensions, càmpings i tota mena d'establiments i allotjaments. Al ser gratuïtes, tenen un avantatge poderós respecte la resta, sobretot entre els viatgers que no tenen problema en deixar-se un fotimer de calés en hotels i avions però que a l'hora d'enviar una postaleta a casa miren fins el darrer cèntim. En aquesta categoria també podem incloure les postalfree i flyers amb mida de postal.

Són postals amb poc o nul interès ja que, a qui l'importa quina cara fa un hotel? Allà vas a dormir, potser a esmorzar i sopar. No ha de ser maco per fora, ni falta que fa mentre es pugui dormir sense soroll, que la dutxa no tingui problemes amb l'aigua calenta i no hi hagin escarbats excursionistes (i a Albània, que hi hagi llum!)

Photobucket

La postal d'avui és, segons diu el peu de la foto, de l'Hotel Roma de Cadis, el qual encara existeix i està situat a San Fernando. No he pogut esbrinar de quin any és però fa la sensació de ser prou antiga i no puc deixar de meravellar-me com és que ha arribat fins als nostres dies.

El fotògraf es va escarrassar per donar-li un toc especial a la foto, des de l'enquadrament (agafant un paret a la part esquerra per donar-li profunditat) fins a l'ambientació nocturna amb boirina però el resultat no deixa de ser inquietant i tètric, sense cap ànima viva i els globus lluminosos espaïats per amagar l'ombra d'una prostituta esperant clientela. Com si fos normal que apareguès de cop Juan el Destripador al proper trencant. Encara que Cadis no fa per això, per psicòpates assassins. Més bé t'imagines un borratxo que espera que, mentre tot li roda, passi casa seva per davant. Al cartell luminós, ben centrat al mig de la foto, podria ben bé dir "Hotel Terminus", la darrera parada en aquesta vida per tota una sèrie d'artistes i intel·lectuals en plena decadència moral i corporal que fugen de ves a saber què.

Ja us puc dir que és ben bé la foto més decent d'entre totes les que he anat descobrint d'aquest tipus. N'hi hauran més. I també de càmpings, un subgènere impagable!

1 comentaris:

fEl! ha dit...

Preciós.

Jo vaig estar en una pensió a Cadis i era molt semblant de fora. La meva habitació no tenia finestres, la pica de lavabo era al costat del llit i fotia una pudor d'humit com de local d'assaig... Tota una experiència