31.10.08

Banksy a Nova York

Prosseguint el seu peregrinatge, Banksy va aparèixer a Nova York a primers d'octubre de la millor manera que sap fer: amb grans parets pintades. Un ratolí (o una rata?) mastodòntic inflat de clembuterol

o un parell de cabines de telèfon en una situació compromesa...


I poc després, la inaguració d'una botiga d'animals ben especial: la Village Pet Store And Charcoal Grill, situada al Soho. En realitat és una "instal·lació efímera" (quins paraulots!) o una "exposició d'art" promoguda pel Wooster Collective. Allà trobem peix arrebossat flotant en una peixera, chicken McNuggets peixent-se de salsa barbacoa, hot dogs i salsitxes tancats en gàbies com si fòssin serps, etc. Feu una ullada a aquest enllaç.


El més curiós és que no hi ha ni un sol dibuix o pintada i així és pràcticament impossible saber que l'autor és Banksy. L'objecitu era un altre ja que, en paraules de l'autor, l'exposició vol "qüestionar la nostra relació amb els animals i l'ètica i la sostenibilitat de les granges industrials". Tot un enfant terrible aquest home...encara que no calia gaire justificació, com els seus grafitis que es comprenen a la primera ullada.