10.10.08

CCCP: Cosmic Communist Constructions Photographed

El fotògraf camboià Frederic Chaubin té entre les seves aficions la de fotografiar edificis estranys de les décades dels 70 i 80 que es troben (o trobaven) escampats arreu de la despareguda URSS. El resultat és ben curiós: arquitectures de ciència ficció, figures impossibles i deliris onírics.

Druzhba Holiday Center Hall, Yalta, Ukraine.
Els serveis secrets dels EUA van sospitar que era una plataforma de llançament de míssils
Ministeri de Carreteres, Tbilisi, Geòrgia

Wedding Palace, Tbilisi, Geòrgia

Universitat Politècnica, Minsk.

Fa pocs mesos va presentar la seva obra a Nova York sota el títol de "CCCP: Cosmic Communist Constructions Photographed". L'home està continuant la seva cacera: el darrer lloc on sembla que ha passejat la seva càmera és a Armènia. Material no li deu faltar, no.

4 comentaris:

pep. ha dit...

són de debò?,no ho hauria dit mai, semblen un muntatge. la realitat supera el muntatge.

fEl! ha dit...

Doncs a mi em fan gràcia, tenen un no sé què... Total, amb els trunyacos que fan per aquí i ens colen com a arquitectura de disseny...

Has vist el tros d'hotel (****) que han plantat a la rambla del Raval? No n'hi ha dret...

Dani ha dit...

Jordi,

si te mola la arquitectura psicodélica entonces disfrutarás con esta web:
http://www.zaragozadeluxe.com/

Jordi ha dit...

Si, si, dani, ja la coneixia la pàgina aquesta. És una mescla entre psicodèlia, ozores i franquisme. Està molt bé la pàgina..hehehe

Ah! I totes les fotos són reals. Potser aquí si que ho anomenarien "disseny" i tal (o design?) però jo trobo que són delirants. Com moltes coses que s'han construit per BCN últimament (imagineu l'edifici del fòrum aqui 35 anys...puf!)