11.10.08

Postals: Paris

Tornem amb les postals, aquest cop a Paris. Primer quatre de bastant antigues de la sèrie "Paris .. en Flanant" que, per mi, tenen la seva gràcia, sobretot aquesta primera: "Les bouquinistes du quai de la Tournelle". La boirina, els pintors i els seus dibuixos exposats, un guàrdia allà al fons i barrets de tots els tipus:
Aquí "La Gare du Nord et le boulevard Denain" (1958). M'encanta que apareguin cotxes a les postals, puc perdre una bona estona intentat esbrinar quins cotxes es poden veure. Ah, i què fa aquest fanal en primer pla?

Un altre clàssic el "Moulin Rouge". El darrer cop que vaig estar a Paris vam passar per aquests carrers plens de peepshows i locals de kebaps i shawarmes. No feia pinta que tingues ja gaire glamour el Moulin Rouge:


I la típica i tòpica postal: la Notre-Dame, amb el cavall de Carlemagne a la banda de la dreta i la brutícia acumulada a les parets. Ara hi ha una esplanada on no hi passen cotxes i milers de turistes perillosos armats amb tot tipus d'artilugis digitals:

I per acabar, una postal més moderna. I per no perdre el costum, una postal horrible. L'Arc de Triomf il·luminat des d'un angle i una composició nefasta. No és que és pugui fer gaire cosa amb aquest tipus de monuments d'onanisme-faraònic però fer-la així es buscar molt el desastre. Més boira i unes dones esperant un bus (¿?) ... i moltes branques!: