1.10.08

Sabem el que mengem?

A mitjans d'agost va aparèixer la quarta edició de la "Guía roja y verde de alimentos transgénicos", publicada per Greenpeace i que podeu descarregar lliurement en format pdf.

Ja sabeu que soc una mica crític amb aquesta organització, sobretot en el seu departament de comunicació (és a dir, en limitar-se a utilitzar les llengües dominants a cada país i, de vegades, ni això) i l'aura d'il·luminats per la veritat que transmeten de tant en tant (paranoies meves, suposo).

Però critiques de forma a banda, penso que aquesta guia és un deure per tot aquell que vulgui realitzar un consum (d'aliments en aquest cas) responsable i étic. O si més no, que no sigui brut.

La guia consisteix en res més que un llistat d'empreses en el que, per una banda, tenim les companyies que han declarat públicament que no utilitzen cap tipus de transgènics en el procés d'elaboració del producte en qüestió i, per una altra banda, les empreses que o bé han declarat utilitzar-ne, o bé no han declarat res, o han estat enxampades per Greenpeace mateix amb el seus anàlisis independents (per exemple, detecció de marcadors de transgènics com la toxina Bt)

Feu-li una ullada. Un punt positiu rau en que totes les cerveseries han afirmat ser lliure de transgènics. Els negatius són molts i sorprenents: la quantitat d'aliments dietètics i d'alimentació infantil marcats en vermell i, sobretot, que hauré de de deixar de afartar-me de Filipinos, un dels meus vicis més profunds.

(gràcies a la Núria per la informació..)