7.1.09

2008

Quan s'apropa cap d'any, tots els pseudomitjans de comunicació corren a oferir al poble resums suposadament complets de l'any. En el fons, no són res més que un monument onanista al periodisme: repetitició del que ja han dit i repetit i menyspreu per allò que no és notícia (o el que és el mateix, allò que no ven). Un homenatge a la ceguesa informativa de l'any.

Un bon resum seria l'informe que publiquen cada any des de fa disset el Heidelberg Institute for International Research, sota el nom de "Conflict Barometer", i amb el subtitol tan fascinant de "Crises, Wars, Coups d'état, Negotiations, Mediations and Peace Settlements". No és pas lectura per abans d'anar a dormir i molts cop sembla que parlin del preu de les patates i les pastanagues més que de guerres on la gent more, perd tota una vida d'esforços i abandona l'esperança. El llenguatge resulta fred i eufemístic però amb l'ús d'un bon traductor intern esdevé aterridor.

Per tot això, el millor resum de l'any és aquest, tal com comença l'informe:

Un total de 345 conflictes es van comptar durant l'any 2008. A banda dels 39 conflictes on es va emprar una quantitat massiva de violència, 95 conflictes es van desenvolupar amb un ús esporàdic de la violència i per això es van classificar com a crisis. Per una altra banda, es van registrar 211 conflictes sense actes violents del quals 129 són manifests i 82 latents. El nombre de conflictes s'ha mantingut estable del 2007 al 2008.

En fi, un altre any que vola i els que fan que governen no han fet els deures. Bon any nou!

1 comentaris:

fEl! ha dit...

El primer paràgraf és de calaix, sí senyor!!!!