29.1.09

Milions


Gairebé 8 milions de persones han comprat un disc de La Oreja de Van Gogh .
50.456.002 votants es van decantar per George W. Bush a les presidencials del 2000, i 62.040.610 a les del 2004.
Aproximadament 30 milions de xinesos es declaren creients.
254 milions d’europeus tenen un cotxe particular.
1.300.000 indis son soldats en actiu, i n’hi han 1.100.000 a la reserva.
Prop de 14 milions de persones van sintonitzar TVE per veure l’actuació de Rodolfo Chikilicuatre al festival d’Eurovisió.
Durant el 2008, 2.215.000 fidels i pelegrins van participar d’actes (audiències, Angelus dominicals, litúrgies) amb el Papa.

De vegades em pregunto què passa pel cap de la gent. Com va dir no se qui, un milió de persones poden estar equivocades. Ah, i jo m’he equivocat en algun supòsit dels aquí mencionats, i en molts que no mencionaré…

Mai no heu tingut una mena de vertígen observant les masses de gent absolutament entregades a events esportius, musicals, religiosos ? Enormes quantitats d’energia vessada, no per transformar el món, sino per divertir-se i alienar-se. Que, tot sigui dit, tambè és absolutament necessari. Conservo a la memòria alguns concerts com a fites transcendentals. Però no sempre es així. Com li comentava al meu estimat jomoxi, mentre assistia a un concert dels Sex Pistols vaig voler veure un esperit de revolta, una forja de massa crítica. Però només hi havia uns iaios milionaris a l’escenari i milers de borratxos allà baix.


4 comentaris:

pep. ha dit...

Quanta deferència hi ha entre l'actitud de les masses i de l'individu. Estrany comportament el del ser humà.

pep. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi ha dit...

Si, això ja ho vam parlar un cop, per exemple quan mirava a tota la grada al camp nou que m'agafaven uns marejos de ca l'ample. Tots els petits individus movent-se i cridant i girant el cap d'aquí cap allà

Les masses... fan por!

Anònim ha dit...

alguns avis deien: "en el pot petit hi ha la bona confitura"...
Jordi11