23.3.09

El compte enrere: Garoña


Santa María de Garoña és un petit poble de 23 habitants situat a la província de Burgos. Potser és més conegut per la central nuclear de Garoña, probablement una de les centrals més insegures i obsoletes que resten a Espanya, construida vora el Riu Ebre (o Riu Nuclear). Va ser inagurada el 1971 pel Senyor del Cavall i el seu permís d'explotació finalitza el juliol del 2009. Tot i estar completament amortitzada, l'empresa gestora Nuclenor (Endesa i Iberdrola, els que fan anuncis de molins de vent i de "nuestro compromiso por el desarrollo sostenible y el cuidado del Medio Ambiente") han demanat deu anys de prórroga pel seu ús, permís que hauria d'aprovar el Congrés dels Diputats, per dur-la fins el cinquanta anys d'activitat.

Garoña, coneguda també com la "central de les mil i una esquerdes", és doncs un bona oportunitat pel senyor Presidente del Gobierno per complir la promesa electoral de tancar totes les centrals en el moment que finalitzi el permís. Però està dubtant massa i el lobby nuclear ha aprofitat l'avinentesa per iniciar una campanya de pressió per l'allargament del permís en una mescla superba de (des)arguments energètics, pantomima sentimental i al·lusions metafísiques a la Crisi (omnipotent i omnipresent). I tenint en compte que el ministre d'Indústria (el que no porta corbata) els hi fa el joc, pinten bastos per les promeses.

 

Garoña va produir només l'1'28% de l'energia total generada a l'Estat espanyol i és una central fora de normativa degut al seu estat deplorable. Si a aquesta central li allarguen la vida de ben segur li allargaran també a Vandellós (inagurada el 1972 pel Senyor del Cavall que, per si no ho sabieu, va fer també un munt de embassaments). Per això, és el moment de recordar-li al senyor Zapatero que compleixi les seves promeses: aquesta és important i en depèn el futur de moltes altres centrals i, en definitiva, de la nostra seguretat.

Així, si voleu, li podeu enviar un correu electrònic al senyor Presidente des d'aquest enllaç per fer-li memòria. I si més no, sempre fa il·lusió enviar-li un mail a un paio important...

5 comentaris:

Oscar ha dit...

juasss, el senyor del cavall!!!

"Por su seguridad", no vol dir la nostra, ja ho hauríem de saber, sinó tot en contrari.

En fi, una més d'en Pinotxo.

Anònim ha dit...

Molt interessant el "compte enrere" aquest... ja li he enviat el eMail al Jose Luis. :-)
JORDi11

Jordi ha dit...

Eh! Ara li podem fer spam al ZP! Reenviar-li els mails del Hattrick!

Anònim ha dit...

el millor es q te un xino q els contesta... potser tambe deixaria anar algun "puta nuñes"

Anònim ha dit...

cool!:))))))AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛