20.3.09

El compte enrere: Xavier Sabaté

El compte enrere s'ha iniciat i el futur de les nuclears es decidirà en els propers mesos. Poc a poc tots els actors implicats van descobrint-se. Per ara podem entreveure tres eixos: el tancament de Garoña, les excuses de la crisi per anul·lar tota política mediambiental i la construcció del cementiri de residus nuclears. Tots tres ens afecten de manera molt directa al nostre país nuclearitzat.

Començarem pel cementiri: seixanta ajuntaments de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, que representen el 67% de la població, han aprovat mocions oficials contra la instal·lació del cementiri nuclear, tal com han fet també set dels deu consells comarcals de la demarcació. Per una altra banda, tenim una resolució aprovada el març del 2008 pel Parlament que rebutja la instal·lació d'un cementiri de residus radioactius al país. Tot i això, s'ha conegut que el futur cementiri nuclear "podria ubicar-se a uns 50 quilòmetres de Lleida ciutat i molt més a prop de pobles lleidatans com Maials, Almatret, la Granadella, Bovera o Llardecans" tal com va dir el senyor Xavier Sabaté, delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, del partit PSC.

Encara així el delegat del Govern justifica aquesta opinió (recordem, no és res més que una opinió) al seu blog amb diferents arguments, per dir-ho d'una manera suau, sense cap mena de referència a cap dada ni informe ni article. Ni una. Apel·la a sentiments i altres blufs inabastables i metafísics. I encara té la barra de declarar-se antinuclear.

Trobo d'una irresponsabilitat immensa aquestes declaracions per els dubtes que crea a la població i la falta de credibilitat de tots els organismes oficials que han votat contra aquest cementiri. Com s'ho faran, com es poden justificar si al final es construeix el cementiri? Quin poder i control real tenen sobre el seu territori? En definitiva, de què serveix votar alcaldes i regidors si al final tot el que diguin és paper mullat per un delegat del Govern de la Generalitat?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

S'omplen la boca parlant de democràcia, però ells actuen com en Francesc. I (com que seria boig pensar que manipulen les eleccions) la gent els continuem donant el poder. Who cares?
JORDi11

pep. ha dit...

pensar que la anomanada democràcia ens fa millors i més justos és un altre engany, com millorar això, no ho sé...