29.4.09

El cas Bogarde

Dimarts passat va debutar un nou col·laborador a Rival Petit (el blog sobre fungol més desbarrant i interessant que hi ha escrit en català) la feina del qual serà repassar la premsa diària sobre esport (o fungol en general), fent especial atenció a les capçaleres de la caverna madrilenya. I material no li faltarà pas: veieu si no l'exemple de la notícia sobre Winston Bogarde que va aparèixer el dia 5 d'abril al diari esportiu Sport, famós rotatiu d'informació ultrasupercontrastada. Per qui no el conegui, Winston Bogarde va ser un defensa del Barça, entre d'altres equips, que destacava en... res! Era una armari "empotrat" sense cintura ni joc ni toc ni absolutament res, però era holandès i prou que agradava durant la febre dels tulipans marcits que vam patir a Can Gaspart.

La notícia de l'Sport, de la mà del senyor Carazo, feia així:

"Winston Bogarde ha sido siempre un jugador muy original. Nadie sabe a ciencia cierta cuándo nació, su paso por el Barcelona fue efímero, se decía que tras su retirada estuvo de portero de discoteca en la zona de Sabadell y hasta se comentaba que actualmente vivía en una comuna gay de folclóricas, pero ahora nos han comentado que se está sacando el título de entrenador en Irlanda. ¡Increíble!"

Sí, tot aquest munt de xuminades inversemblants va ser publicat! Però ràpidament es va descobrir la font fidedigna d'aquesta informació: poseu al Google "Winston Bogarde" i la primera o segona entrada serà un enllaç a la Inciclopedia, una mena de Wikipedia però de conya i bastant incorrecte, tot s'ha de dir. Vaja, que tot és fals i imaginat. Tot i que els responsables de l'Sport van córrer a retirar la notícia, els lectors més espavilats van enxampar la relliscada i van conservar la imatge de l'article.

Així que li desitjo molt bona cacera a l'Urdin-Gorria, el nou redactor de Rival Petit, perque de sort no en necessitarà. Amb periodistes d'aquest nivell té una feina ben senzilla!

(gràcies a 23 pel cas Bogarde i a l'Òscar pel Rival Petit)