22.9.09

Campanyes improbables (III): Catalunya serà halal o no serà

La Coordinadora Independentista Islam i Nació ha emès un comunicat en què deplora els "pobres avenços que l'independentisme ha aconseguit en les darreres dècades" i fa una crida a "l'acció decidida, contundent i sense mirades enrere".

El comunicat, en què hi predomina un to que ja alguna formació política ha titllat d'excessivamente bel·ligerant, es dol que el moviment independentista s'ha estancat en el "
record nostàlgic de les barricades" i que "sempre fa servir metàfores relacionades amb la lluita", però que, segons aquesta entitat, "somnien amb batalles campals pels carrers quan l'únic que fan és anar a concerts de Ska i beure kalimotxo".

"
Ja és hora que l'independentista es comporti com un home. Quan l'opressor és real, la resposta ha de ser real", llegim al penúltim paràgraf, que l'Audiència Nacional estudia a hores d'ara per si conté indicis d'apologia del terrorisme. "Els nostres germans de l'altra banda del Mediterrani ja saben què han de fer quan els trepitgen, no tenen miraments", afirmen, i apunten que "sembla que realment no es vulgui la independència, sinó ocupar el temps d'alguna manera i anar fent".

L'escrit es tanca amb una exhortació a "
tallar d'una vegada per totes amb l'Espanya dels Reis Catòlics, del nacionalcatolicisme, de l'Opus i l'obscurantisme" i a "refundar l'independentisme sobre quatre pilars: la compassió pel feble, el coratge contra el poderós, la autodisciplina i el rigor amb un mateix i la submissió i confiança completa en Déu". Segons aquesta entitat, només d'aquesta manera s'aconseguiran "avenços definitius i irreversibles".

3 comentaris:

Jordi ha dit...

no hi ha per on agafar-te...ai com passin els de la toga per aquí que m'empaperaran!!!

fEl! ha dit...

No res, home, és tot ciència ficció, però pensa: catalans d'origen magribí de segona o tercera generació, amb un sentiment catalanista o independentista i profundes creences religioses. Ens atreviríem a dir que no estan integrats perquè "encara" són musulmans, o hauriem de definir un altre espai polític, ben bé igual que els cristianodemòcrates?

OK, faig un acudit amb
catalanistes independentistes islàmics que tenen enveja dels mètodes de Hamàs, però vaja, en aquest país hem tingut durant molts anys gent amb una nostàlgia aberrant pels mètodes de la FAI, per no esmentar els de sempre...

Ana wasmer ha dit...

un repte, distingir els himnes per la lletra

http://www.letrasdehimnos.com/