7.10.09

Transmutacions

Photobucket
Tot sovint m'agrada imaginar quina fila faran aquí tres o quatre segles, potser menys, totes aquestes plantacions d'edificis mastodòntics, tot vidre i acer, que infesten avui dia les ciutats de mig món, l'orgull d'alcaldes megalòmans. Quan els fills dels nostres fills els descobreixin en una ciutat ja abandonada, com serà veure tot el que avui és lluent i modern, ple de pols, brutícia i escoltar el vent que xiula entre els blocs de ciment?

Martin Becka ens ho avança en quaranta fotografies de Dubai utilitzant les tècniques i els materials del segle XIX, incloent una càmera fotogràfica de l'any 1857, tal com ens expliquen aquí. El resultat és, certament, un "estudi arqueològic anacronísitic (¿?)". Per a mi és una mescla de Metropolis d'en Fritz Lang amb cert aire egipci dels faraons que no acabo d'entendre d'on surt. Això si, seria una arqueologia d'una civilització que va desaparèixer sense guerra ni dolor. Potser com la que ens va narrar en Borges a "El inmortal", per ser massa llestos.


Photobucket
Photobucket

3 comentaris:

JORDi11 ha dit...

les fotos estan bé.
podrien aplicar també el filtre "berlin1945".
dubai en ruines. aquests edificis destruits dic jo que deuen donar per unes quantes bones fotos.

Jordi ha dit...

Berlin 1945...que n'ets de malpensat.. o potser dresden 1945???

Dani ha dit...

en www.poladroid.net se puede descargar un programa para aplicar un filtro "polaroid" a fotos digitales...desde luego es un filtro bastante menos siniestro que el dresden'45.