3.5.10

Cotxe, autobús o tramvia de cartró?


Aquest cap de setmana, la plataforma "Diagonal per a tothom" ha aplicat a Barcelona una iniciativa semblant a les que ja es van fer a Münster l'any 2001, de la qual ja ens vam fer ressò aquí fa temps, o a Estrasburg a l'any 1990. El concepte és senzill: quants cotxes, autobusos articulats o tramvies (una mica anxovats això si) es necessiten per transportar 200 persones. De bicicletes no en parlen per això.
No entenc però perquè dos centes persones han d'utilitzar 175 cotxes: això fa 1'14 passatges per vehicle. Suposo que deu ser en base al índex d'ocupació per vehicle: si fossin quatre viatgers per cotxe només farien falta cinquanta cotxes. 
En tot cas, jo sóc favorable a que facin de la Diagonal un oasi de tramvies i autobusos i, ja que s'han animat a fer referèndums baratets de tres milions d'euros, que no compleixen ni de bon tros tots els requisits legals, demano que ens deixin fer una consulta per l'autodeterminació com cal, amb tots els mitjans municipals, si més no, els mateixos que aquesta consulta.

4 comentaris:

llextirem-58 ha dit...

Crec que deuen fer el que els castellans diuen "las cuentas de la vieja" i el "visca tot que la casa és gran"!
Sembla que tots els alcaldes de Bcn acaben infectats pel virus de la megalomania. Després de les Olimpíades del Maragall; el Clos ho va intentar amb una samarreta "atxurada", suant les cansalades a ritme(?) del putíssim Brown i tot per acabar amb el xurro del Fòrum (on s'hi celebren coses molt guais i multicultis com la "Feria de abril"). Com que dec ser curteta, ho veig com un ridícul estratosfèric.
L'Hereu no volia ser menys i acabarà fent "La avenida del alcaldísimo". I el següent... va, s'admenten apostes!

Jordi ha dit...

També volen construir-hi una pista d'esqui de fons i una altra de curling per les Olimpiades d'Hivern

Per això, heu de votar l'opció N (de neu,... o potser era napalm, ara no recordo)

llextirem-58 ha dit...

Avui és un dia gran: 12'7% de participació en un referendum "baratet" on, a més, la gent ha votat majoritàriament la "C" de ves-te'n a prendre pel "C"*** (o potser la de "Curling per la Diagonal")
De vegades, el món es posa d'acord per fer tota una demostració de seny i no he pogut reprimir-me un somriure de satisfacció absoluta.
Només una cosa (que algú m'ha fet notar): m'ha xocat l'intent de maquillatge patètic de tv/pscésguai3 quan han remarcat com a titular que "la majoria dels votants s'ha decantat per l'opció C". On són aquells titulars que ridiculitzaven la participació de 20-30-40% de participació de les consultes sobiranistes?
Sí senyor, tres milionets en orris després d'haver donat la llauna amb anuncis que atentaven contra la intel·ligència. Tenen el que es mereixen: una botifarrada en majúscules!

Jordi ha dit...

També hi havia l'opció E, que instava a rotular tots els carrers amb la nomenclatura "abans-és-vivia-millor", també coneguda com "Franco-también-hacia-cosas-buenas". Avenida del Generalísssimo i tal.

Tampoc ha guanyat aquesta.

Curiosa la tendència a malparlar dels referendums que tenen els demòcrates: que si encara som una democracia jove, massa tous i volubles, que si la societat no està preparada, etc. Ells, salvaguarda de la Esbelta i Bella Democràcia ens donen el dret a votar d'allò que els convé o del qual poden modificar el resultat tal com els convingui (exemple:OTAN)

Ells també creuen en la independència judicial