13.9.11

Campanyes improbables VII: El iogurt més agre

Aquesta setmana sembla que hagin desaparegut la crisi i les altres històries que acostumen a ocupar les planes dels diaris. És l'única cosa de la qual es parla aquests dies i, com és lògic, a la porta del jutjat no hi cabia ni una agulla. Càmeres, micròfons i telèfons mòbils suspesos per sobre dels caps, preparats pel moment en què l'acusada farà acte de presència.

Corre una remor entre els reporters: esperaven que en qualsevol moment s'aturés un cotxe i en baixés la Rita Casadevall, i resulta que arriba caminant pel carrer de baix, acompanyada del seu joveníssim fillol, acabat de llicenciar-se i que li durà la defensa. Duu un vestit de quadres blancs i salmó i un mocador gran de color cru amb el qual es tapa les espatlles rodones. Duu un bolset rebregat i una capsa de cartró.

En arribar al peu de les escales, es toca ràpidament els cabells, destapa la capsa i ofereix tot de galetes als representants dels mitjans. "Deveu estar afamats, aquí esperant", diu ella somrient, i després d'uns instants de vacil·lació entre els professionals ("fora vergonyes, que les he fetes jo!", els anima), les galetes es fan fonedisses. Esquiva l'allau preguntes i entra al jutjat estirada pel braç del seu fillol, que, a l'estil adolescent, encara s'avergonyeix de com es comporta la seva tieta.

A la sala l'esperen el jutge i l'acusació, una corrua d'advocats encorbatats amb la mirada perduda, semblant a un equip de futbol a punt de viatjar per jugar un partit internacional.

La Rita Casadevall declara el mateix que ja ha dit a tot arreu: que fa iogurts des que va entrar a treballar a l'escola bressol La Cucafera, farà quinze anys, i que mai (tret del primer iogurt), no ha comprat iogurts.

-Recorda quin va ser el primer iogurt que va fer servir? -, demana un advocat de l'acusació.
-I tant, era un Nanone natural, d'aquells de vidre, que són més bons...- respon la Rita. - Encara tinc el pot, que hi guardo pinyons.

L'advocat mostra una calculadora de botons grans.

-Això vol dir que, un iogurt diari per una mitjana de 30 nens durant 15 anys fa, pel cap baix- tecleja enèrgicament i ensenya el resultat a la sala-, uns 90.000 iogurts.

-Renoi, en podríem omplir ben bé un piscina, eh?-, riu la Rita i li clava un cop de colze al seu fillol.

L'advocat, amb la mirada plena de censura, continua:

-Vostè en sap res, dels drets d'autor, de la propietat industrial? Sap que el bacteri amb el qual fa els seus iogurts és patentat i propietat dels nostres laboratoris, i que ningú més no el pot fer servir? Està treient profit copiant il·legalment una obra nostra!

-Vés si han de saber aquests animalons qui és el seu amo!-, diu la Rita arrufant el nas.

A fora, els periodistes s'espolsen les engrunes de galeta de la camisa i s'inspeccionen ràpidament les genives amb la llengua abans d'entrar en connexió directa amb els seus estudis, on es debat si la Rita és culpable o estem davant d'una heroïna domèstica poc ortodoxa. Ressonen els termes "lactobacil", "top manta", "el bitxet", "Ramoncín" i "el cànon de la iogurtera". Com diu el tòpic: la polèmica està servida.

6 comentaris:

Jordi ha dit...

Bé, el famós Lactibacillus casei inmunitas està patentat per Danone. No sé si es podria fer iogurts a partir d'aquest...

Les campanyes comencen a sonar cada cop més improbables. Inquietant

Jordi ha dit...

volia dir "menys improbables" i no "més"...
Des que la penya te tuittar i carallibres que aquí ningú comenta res. Cony de 2.0

Anònim ha dit...

jo és q aquesta campanya no l'acabo d'entendre...
JORDi11

napbuf ha dit...

Si hem deixeu ficar-hi cullerada ... diria que el Lactobacillus que va utilitzar la Rita fa 15 anys deu haver acumulat suficients mutacions com per poder ser considerat una soca diferent. Caldria fer un anàlisi genètic comparatiu abans de tirar endavant el judici i Nanone es podria quedar amb un bon pam de nas. Una microbiòloga.

fEl! ha dit...

@napbuf: Xapó!!!

Carles Valls ha dit...

Sóc Carles de Printcolor, www.printcolorweb.com, impremta de llibres, i volem fer-te un obsequi com autor del blog. Per això, et regalem la impressió d’un llibre gratis que podria ser del teu blog si vols, despeses d’enviament incloses. T’interessaria? Si tens algun dubte em pots escriure a: info@printcolor.es